Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αψηφήστε τους και δώστε μας την εμπιστοσύνη σας...

ΧΡΥΣΑ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ
Επικεφαλής
των «Ενεργών Πολιτών
για το Δήμο της Βέροιας»

Συζητώντας με πολίτες του Δήμου μας, παρατήρησα ότι οι νέοι ψηφοφόροι αλλά κι εκείνοι που ψήφισαν δύο και τρεις φορές, αισθάνονται προδομένοι απ΄ την παρακμάζουσα πολιτική της χώρας μας.
Επιλέγουν ως μέσο αντίδρασης την ΑΠΟΧΗ!
Αυτό είναι ίσως το πιο επικίνδυνο σύμπτωμα της απαξίωσης της πολιτικής. Την έφεραν τα κραυγαλέα στοιχεία για τα χρήματα που «χάθηκαν». Αν οι πολιτικοί τα «έφαγαν» με άλλους ή μόνοι τους, δεν μας αφορά. Πουθενά δεν συμμετείχαμε. Είναι ολέθρια η αποχή. Διαιωνίζει την ίδια κατάσταση και αφαιρεί την ελπίδα.

Ίσως αντιτείνει κανείς ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες ψηφίζει μια μειοψηφία μόνο, αν και στις τελευταίες εκλογές έσπευσαν στην κάλπη πολλοί περισσότεροι. Κι εκεί όμως είδαμε τα αποτελέσματα. Κράτος, εξάρτημα Πολυεθνικών. Παράπλευρες απώλειες και δυστυχία. Εκατομμύρια δανειολήπτες έχασαν το σπίτι τους...

Ο Συνδυασμός μας κι ο τρόπος που τελικά σχηματίστηκε το ψηφοδέλτιό μας και βγήκε προς τα έξω (πρώτα τα μέλη και στη συνέχεια η εκλογή του επικεφαλής), προσπαθεί ν’ απαντήσει σ’ αυτό το κύριο αίτημα:

Τη συμμετοχή όλων αυτών που απέχουν, και ιδιαίτερα των νέων, που, αν δεν αισθάνονται θυμωμένοι για τα τεκταινόμενα στην πολιτική και στα κοινά, εμφανίζονται το λιγότερο αδιάφοροι, παθητικοί και ηττοπαθείς ακόμη!

Το Μνημόνιο καλά κρατεί και εμάς, τους νέους κυρίως θα «χτυπήσει». Ας μη συμπεριφερόμαστε σα να μην έχουμε μάτια, στόμα, αυτιά!

Οι φόροι που πληρώνουμε πάνε για το ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Για τα συμφέροντα των ελάχιστων, κυρίως ξένων…

Με τον ΚΑΛΠΗ-ΚΡΑΤΗ οι Δήμοι μεταβάλλονται σε τεράστια μορφώματα όπου τα αιτήματα μικρών Κοινοτήτων σβήνουν και προωθούνται ζητήματα της Κεντρικής Διοίκησης με τη φιλοσοφία του: «Πάρτε αρμοδιότητες, όχι όμως χρήματα». Αυτό σημαίνει περισσότερους δημοτικούς φόρους, περισσότερα πρόστιμα κι άλλες έκτακτες εισφορές.

Το άκυρο, η αποχή και το λευκό ενισχύουν τις δύο μεγάλες παρατάξεις, κυρίως την παράταξη που θα επικρατήσει.
Είναι μαθηματικά υπολογισμένο. Ακόμη και με ένα 10% της αποχής θα λένε πάλι ότι τους εξέλεξε ο ΛΑΟΣ από την πρώτη Κυριακή. Τους δοκιμάσαμε και τους δυο, πολλά χρόνια τώρα…

Ας ξεκολλήσουμε λοιπόν από τις υπνωτικές διαβεβαιώσεις ότι όλα γίνονται «για το καλό μας».

Ας αφυπνιστούμε και ας μην παρασυρόμαστε από προβοκατόρικες μηδενιστικές απόψεις, που μας φυλακίζουν στη θέση της πολυθρόνας.

Αψηφήστε τους και δώστε μας την εμπιστοσύνη σας…
Ψηφίστε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.
Δώστε μια ευκαιρία στους «ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα