Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Επαφές της υποψήφιας Δημάρχου των ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Χρύσας Σαββαΐδου με γονείς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Βέροια, 28/10/2010

Η Χρύσα Σαββαΐδου, υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010 με τα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας και της Ομοσπονδίας Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας.
ΟΙ γονείς εξέθεσαν στην υποψήφια δήμαρχο τα προβλήματα των σχολικών κτηρίων της πόλης μας με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά της σχολικής στέγης, επισημαίνοντας ότι η πόλη μας συμπληρώνει 20 χρόνια από τότε που χτίστηκε το τελευταίο δημοτικό σχολείο σε αυτή. Ως αποτέλεσμα σήμερα πολλά παιδιά είναι αναγκασμένα να έρχονται αντιμέτωπα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία με τριτοκοσμικές συνθήκες μάθησης σε υπόγεια και αίθουσες δίπλα σε καυστήρες. 

 

Οι γονείς τόνισαν τις διαχρονικές ευθύνες των δημοτικών και νομαρχιακών αρχών της τελευταίας εικοσαετίας και την παντελή έλλειψη σχεδιασμού. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι η μόνιμη απάντηση των υπεύθυνων αρχών της πόλης μας στα πιεστικά αιτήματα για ανέγερση νέων διδακτηρίων ήταν ότι «δεν υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα». Μάλιστα ανέφεραν ότι ο νυν νομάρχης Ημαθίας και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου κ. Καραπαναγιωτίδης τους αντιμετώπισε ως μεσίτες προτρέποντας τους γονείς να του υποδείξουν διαθέσιμα οικόπεδα. Επισήμαναν τις αόριστες απαντήσεις της σημερινής Δημοτικής αρχής για το καυτό πρόβλημα της σχολικής στέγης αλλά και την απορία τους κατά πόσο προχωράει κι αν προχωράει η υπόθεση της ανέγερσης των σχολείων στο Κτηνιατρείο και στα Γιοτζαλίκια.
Τέλος εξέφρασαν τη διάθεσή τους για ένταση του αγώνα τους αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές προκειμένου να γίνουν πράξη τα αιτήματά τους για:
    Άμεση ανέγερση δύο τουλάχιστον νέων διδακτηρίων.
•    Συντήρηση και ανακαίνιση όλων των παλιών σχολικών κτηρίων.
•    Εξεύρεση οικοπέδων και αποκλειστική δέσμευσή τους για μελλοντική σχολική χρήση

Η υποψήφια Δήμαρχος Χρύσα Σαββαΐδου εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των γονιών δηλώνοντας ότι ο συνδυασμός των Ενεργών Πολιτών θα σταθεί στο πλευρό τους σε κάθε μελλοντική προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι, από όποια θέση θα βρεθούν οι Ενεργοί Πολίτες την επομένη των εκλογών, θα πιέζουν για να αποκτήσουν τα παιδιά του Δήμου μας τα σχολικά κτήρια που τους αξίζουν.

Το Γραφείο Τύπου

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα