Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου "Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας" 3-11-2010

Ο εκλογικός συνδυασμός Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο της Βέροιας, ως απάντηση στην πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου Βέροιας, έχει να δηλώσει τα εξής:

Στηρίζει και στέκεται αλληλέγγυος στους εργαζόμενους των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Δήμου της Βέροιας, για ό,τι αφορά το αναφαίρετο δικαίωμά τους στην εργασία.

Θεωρεί ότι ο ρόλος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων –κάτω από οποιοδήποτε πλαίσιο και αν λειτουργούν (Καλλικράτης κλπ)- είναι καθοριστικός για την αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και την κοινωνική συνοχή κάθε Δήμου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι οι Δημοτικές Επιχειρήσεις να μπορέσουν να σταθούν οικονομικά στα πόδια τους, να μην κατασπαταλούν πόρους σε παχυλούς μισθούς Διοικητικών στελεχών (managers  κ. ά.), την ίδια στιγμή που οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου για παράδειγμα, εργάζονται με ιδιαίτερα χαμηλό ωρομίσθιο σε μία εργασία μάλιστα, ανταποδοτικής φύσης, δεδομένου ότι οι γονείς των μαθητών πληρώνουν κανονικά δίδακτρα όπως και στα ιδιωτικά ωδεία.

Δράσεις με κοινωνική απήχηση, όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι» για τους ηλικιωμένους, πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, όσο το δυνατόν περισσότερο  αυτοδύναμες χωρίς να εξαρτώνται αποκλειστικά από τις επιδοτήσεις και τις κρατικές επιχορηγήσεις, αφού είναι γνωστό πόσο προδιαγράφονται αυτές αμφίβολες, για το μέλλον εν όψει της συνέχισης της κρίσης.


Θα πρέπει η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης και της 14ης Νοεμβρίου 2010, να λάβει σοβαρά υπόψη της όλα αυτά και στην κατεύθυνσή αυτή ο συνδυασμός «Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο  Βέροιας», θα βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις.

 "Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας"

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα