Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου "Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας" 2-11-2010

Από το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο της Βέροιας:

Προγραμματισμός – Ανάπτυξη
Αύξηση δημοσίων επενδύσεων, δημοτικών επενδύσεων, ανάπτυξη συνεταιριστικής αντίληψης, αναστροφή του κλίματος ιδιωτικοποιήσεων ή κλεισίματος επιχειρήσεων και εισαγωγής προϊόντων από το εξωτερικό.
Ένας από τους σημαντικούς παράγοντες της κρίσης που παρουσιάζει ο Νομός σήμερα είναι μεταξύ των άλλων και η έλλειψη ενός επιστημονικά τεκμηριωμένου σχεδίου ανάπτυξης  σε συνδυασμό με ένα σχέδιο χωροταξικής οργάνωσης.
Μια συγκροτημένη δράση των φορέων της τοπικής κοινωνίας για την έναρξη και εκπόνηση του παραπάνω σχεδίου σίγουρα θα βρει σήμερα  προσφορότερο έδαφος.
Για την ανάπτυξη μιας περιοχής, στην κατασκευή μεγάλων έργων σημασία έχει η μακροχρόνια συμβολή τους στην οικονομία του τόπου,  οι επιπτώσεις  στους τομείς  της κοινωνικής ευημερίας και του περιβάλλοντος.  Μεγάλη σημασία έχει και το κόστος κατασκευής και  λειτουργίας ενός τέτοιου έργου.
Η ανάθεση της μελέτης και κατασκευής μεγάλων δημοσίων έργων δίνεται κατά κανόνα σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες εκτός Νομού ( γιατί άραγε; ), με αποτέλεσμα τη μικρή εισροή εισοδήματος σε κατοίκους του Νομού (εργολάβους, εμπόρους οικοδομικών υλικών και εργάτες ).
Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα, συνήθως  δεν  αξιοποιούνται με βάση  τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αλλά αντίθετα οι Δημοτικές Αρχές και οι επιχειρήσεις της περιοχής προσαρμόζουν τις ανάγκες τους σε αυτά, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να γίνονται αντιπαραγωγικές επενδύσεις.    (Κριτική αναφορά της ιεράρχηση, διαχείρισης και υλοποίησης  των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ (Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007 – 2013))

Είναι ανάγκη  να δημιουργηθούν νέα προγράμματα με βάση τη νέα δομή, τη νέα πραγματικότητα και τις συγκεκριμένες  ανάγκες για χρηματοδότηση στο Δήμο Βέροιας.
Η Χρύσα Σαββαΐδου σήμερα Τρίτη με υποψήφιους του συνδυασμού επισκέφτηκε τη λαϊκή αγορά της Βέροιας. Παρευρέθηκε επίσης και μίλησε στην παρουσίαση του Προγράμματος του συνδυασμού των ενεργών πολιτών στο Δημαρχείο της Βέροιας.


Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα