Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γίνε ΕΝΕΡΓΟΣ κι όχι ΣΥΝΕΡΓΟΣ

Πριν από λίγες ημέρες στη διακαναλική του συνέντευξη ο Πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, ως άλλος Αριστοτέλης Παυλίδης, κούνησε απειλητικά το δάχτυλό του στην κοινωνία, επισείοντας την «τιμωρία» των πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που οι ψηφοφόροι δεν υπερψηφίσουν την καταστροφική και υποδουλωτική πολιτική του. Υποσχέθηκε ότι δε θα ληφθούν νέα μέτρα και δεν τον πίστεψαν ούτε τα μικρά παιδιά! Άλλωστε πώς μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία του, όταν «κυβερνά» σε πλήρη αντιδιαστολή με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις; Πώς μπορούν να τον εμπιστευτούν ξανά οι πολίτες, όταν και τον περασμένο Μάρτη δήλωνε ότι έχουν ληφθεί περισσότερα μέτρα από όσα ζήτησε το ΔΝΤ και η Τρόικα και επομένως υπάρχει μαξιλαράκι ασφαλείας και δεν τίθεται θέμα λήψης νέων μέτρων για να αυτοδιαψευστεί μερικές εβδομάδες αργότερα, προχωρώντας το Μάιο σε νέο σφαγιασμό του λαού; Και πώς είναι δυνατόν να ανέχονται οι πολίτες έναν ψεύτη πρωθυπουργό που τους εκβιάζει και τους απειλεί;
Η εκλογική μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών είναι μια κατ’ εξοχήν πολιτική μάχη με τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά να υπάρχουν κυρίως στις δημοτικές εκλογές, αλλά να υποχωρούν σε δεύτερη μοίρα. Είναι μια εκλογική διαδικασία με σαφή δημοψηφικό χαρακτήρα ενάντια στο μνημόνιο και στους ντόπιους υποστηρικτές του. Οι πολίτες καλούνται για πρώτη φορά μετά τις δημοτικές εκλογές και τη βάρβαρη πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση σε βάρος τους πετσοκόβοντας μισθούς, συντάξεις, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, μετά την έλευση της τρόικας και το βούλιαγμα της χώρας στην ύφεση και στην ανεργία να στείλουν τα δικά τους μηνύματα. Να στείλουν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής και των τοπικών υποστηρικτών του μνημονίου τόσο στους Δήμους όσο και στην Περιφέρεια. Το βράδυ των εκλογών να μην τους δώσουμε το δικαίωμα να χαμογελούν αυτάρεσκα με βαμμένο γαλαζοπράσινο το χάρτη.

Και κάτι τελευταίο. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω ως υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία και μου προξενεί αλγεινή εντύπωση και πολλά ερωτηματικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης να γίνεται αυτή η απίστευτη σπατάλη πολιτικού χρήματος (καθαρού ή μαύρου;) σε φυλλάδια, διαφημίσεις, μόνιμες καταχωρήσεις σε εφημερίδες κ.ά. Γιατί άραγε ένας υποψήφιος να ξοδεύει μερικές χιλιάδες ευρώ για να εκλεγεί στην άμισθη θέση του δημοτικού συμβούλου; Σε τι αποσκοπεί; Δικαίως πολλοί πολίτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή η προκλητική πρακτική είναι ξεκάθαρα μια χρηματιστηριακή επένδυση με σαφή πρόθεση κερδοφορίας σε περίπτωση εκλογής μέσα από τις γνωστές και συνηθισμένες αδιαφανείς και σκοτεινές οδούς παράνομου πλουτισμού και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Ας το συνυπολογίσουν κι αυτό οι πολίτες την ώρα της κάλπης.

Η συμμετοχή του ψηφοδελτίου «Ενεργοί Πολίτες Για Το Δήμο Της Βέροιας» με επικεφαλής έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, τη Χρύσα Σαββαΐδου, θέλει να δώσει διέξοδο και ελπίδα σ’ όλο αυτό τον κόσμο που υποφέρει, που ασφυκτιά, που αδυνατεί πια να ψωνίσει ακόμα και τα απαραίτητα, που έχασε ή κινδυνεύει να χάσει την εργασία του, που έκλεισε ή φοβάται πως θα αναγκαστεί να βάλει λουκέτο στο κατάστημα και στην επιχείρησή του. Θέλει πρώτα και κύρια να εκφράσει τους νέους και τις νέες που βιώνουν με τον πλέον δραματικότερο τρόπο τις συνέπειες του μνημονίου. Θέλει να εκφράσει τους συνδημότες μας που δε θέλουν στο όνομα κανενός κομματικού και πολιτικού συμφέροντος να παραμεριστεί το συμφέρον της πόλης μας και να περάσουν κι άλλες χαμένες τετραετίες για τον τόπο μας. Απευθύνεται στον κόσμο της εργασίας που αηδιάζει βλέποντας ένα τσούρμο ανεπάγγελτων, κρατικοδίαιτων, καριεριστών της πολιτικής να του ζητούν την ψήφο. Ας στηρίξουμε το ψηφοδέλτιο των Ενεργών Πολιτών Για το Δήμο Της Βέροιας. Ας του δώσουμε τη δύναμη να μας αντιπροσωπεύσει στο νέο Δήμο.

Ας γίνουμε ΕΝΕΡΓΟΙ κι όχι ΣΥΝΕΡΓΟΙ του πολιτικού εγκλήματος που συντελείται σε βάρος του λαού και του τόπου.
Παναγιώτης Χατζησάββας
Δάσκαλος
Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Α/θμιας Εκπ/σης Δήμου Βέροιας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος για το νέο Δήμο της Βέροιας
panhatz2002@gmail.com

Ενεργοί Πολίτες Για Το Δήμο Της Βέροιας
Χρύσα Σαββαΐδου
Υποψήφια Δήμαρχος

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα