Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Για την "Εληά"

Η Εληά είναι σήμα κατατεθέν για το Δήμο μας.
Εκεί χτυπούσε κάποτε η καρδιά της πόλης.
Η Εληά είναι το ωραιότερο μπαλκόνι της Μακεδονίας και των Βαλκανίων όπως την αποκαλούν κάποιοι.
Δεν είναι δίκαιο, λοιπόν, να φτάσει να ενοικιαστεί αντί 4.000 (σύμφωνα με τη τελευταία προσφορά). Ποσό που δεν ανταποκρίνεται στην αντικειμενική αξία του χώρου, αλλά και των κτιριακών υποδομών του, όταν στο κέντρο δεν έχουν μειωθεί καθόλου οι τιμές των ενοικίων.
 Εμείς, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Μαρτίου, προτείναμε, σε περίπτωση που ναυαγήσει η διαδικασία των …προσφορών για άλλη μια φορά, να γίνει πολιτιστικό κέντρο για νέους, αντί να παραμένει ως έχει αυτή τη στιγμή.
Ένα πολιτιστικό κέντρο όπου θα οργανώνονται καλλιτεχνικές κι άλλες δράσεις(εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής, μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις) από νέους για όλους τους πολίτες.
Επίσης να λειτουργήσει και ως Δημοτικό καφέ – αναψυκτήριο στο οποίο θα εργάζονται νέοι και νέες, γιατί όχι κι ως υπάλληλοι του Δήμου, και είναι σίγουρο πως θα αποδίδει εισοδήματα.
 Μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για τους νέους όλης της Ημαθίας και των όμορων νομών.
Τονίστηκε βέβαια από τη Δήμαρχο ότι θα γίνει στο ακίνητο που αγοράστηκε στην οδό Βερμίου με χρήματα της δωρήτριας Κορνηλίας Καραναστάση κέντρο νεολαίας.
Εγώ, πιστεύω,  ότι ο χώρος της Εληάς θα ήταν ο καταλληλότερος για τη δημιουργία ενός τέτοιου είδους κέντρου.
 
Μπορεί όλοι να έχουμε συνδέσει την «Εληά» διαφορετικά, όμως τώρα πια σε καιρό κρίσης κα με την ανεργία να κορυφώνεται για τους νέους, πιστεύω ότι αυτή η πρότασή μου δεν είναι τόσο ανεδαφική.

 Όσον αφορά την πρότασή μου για να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες όπως για παράδειγμα τα γραφεία της Β/Βάθμιας, το πρότεινα…,επειδή  όπως και για άλλες υπηρεσίες του Δήμου είναι πασίγνωστο πλέον ότι καταβάλουν υψηλά μισθώματα (2Χ4000 Ευρώ)!! Αν είναι να δοθεί με μικρό μίσθωμα και να καταλήξει όπως έγινε με τις Σαραντόβρυσες που δόθηκε με απευθείας εκμίσθωση ο χώρος αντί 2.000 ευρώ ετησίως και μάλιστα για δωδεκάχρονη εκμετάλλευση, τότε γιατί να μην μπορούσε να δοθεί σε υπηρεσίες ώστε να εξοικονομήσει ο Δήμος χρήματα. Εννοείται ότι αυτό που είπα είχε σκοπό να προβληματίσει γενικά το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε η απόφαση που θα πάρουμε να είναι η καλύτερη και αποδοτικότερη για το Δήμο.     
 
Σας ευχαριστώ
Σαββαΐδου Χρύσα

Ετικέτες ,

1 σχόλια:

Τη 12 Μαρτίου 2014 στις 11:10 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

συμφωνω απολυτως ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΝΟΣ

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα