Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

« Στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη»

Δύο Χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Χθες πραγματοποίησαν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης ειρηνική πορεία  στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή, η οποία ξεκίνησε από την Ελιά και κατέληξε μπροστά στο περιφρουρούμενο κτίριο της αστυνομίας.
Τα δεκαπενταμελή των Λυκείων  τα οποία οργάνωσαν την πορεία ήταν αρκετά συνειδητοποιημένα και ο στόχος τους ήταν να πραγματοποιηθεί η πορεία χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους , ζημιές και επιθέσεις , όπως και έγινε, μιας και σύνθημα τους ήταν :
«Όχι στη βία. Ειρηνική πορεία»!

Η πορεία εξελίχθηκε ομαλά από τους μαθητές οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να θυμίσουν στον υπόλοιπο κόσμο το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός 16 χρόνου που μας θυμίζει άλλες μη δημοκρατικές εποχές. Μάλιστα με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας προσπάθησαν να περάσουν και το μήνυμα πως οι έφηβοι δεν είναι αδιάφοροι και πως μπορούν να προσπαθήσουν για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.
Όμως, εκτός από έναν μονοψήφιο αριθμό νέων ενηλίκων, δε συμμετείχε ο κόσμος, παρότι συναντήσαμε στις καφετέριες και στα μαγαζιά αρκετό.
Τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει ν’ αφήνονται στη σιωπή από το γενικότερο δημοκρατικό κίνημα που έχει μπροστά του μεγάλη ανηφόρα και λόγω της γενικότερης κρίσης την οποία βιώνουμε.


Σαββαΐδου Χρύσα

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα