Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου "Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας" 5-11-2010

 Ενώνουμε τη φωνή μας με το Σωματείο Οικοδόμων Περ. Βεροίας σε ότι αφορά τον τομέα της ανεργίας για την στήριξη των εργαζομένων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Στο πρόγραμμα μας, στο οποίο λάβαμε πολύ σοβαρά υπόψη και τις επισημάνσεις και τις προτάσεις παραγόντων της περιοχής -οι οποίες δημοσιεύτηκαν πριν δύο χρόνια σε εφημερίδα της πόλης μας- στο κεφάλαιο «Προγραμματισμός –Ανάπτυξη» αναφέρουμε τα εξής: 

« Η ανάθεση της μελέτης και κατασκευής μεγάλων δημοσίων έργων δίνεται κατά κανόνα σε μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες εκτός Νομού ( γιατί άραγε; ), με αποτέλεσμα τη μικρή εισροή εισοδήματος σε κατοίκους του Νομού (εργολάβους, εμπόρους οικοδομικών υλικών και εργάτες ).
Σε ότι αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα, συνήθως δεν αξιοποιούνται με βάση τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, αλλά αντίθετα οι Δημοτικές Αρχές και οι επιχειρήσεις της περιοχής προσαρμόζουν τις ανάγκες τους σε αυτά, γεγονός που έχει σαν συνέπεια να γίνονται αντιπαραγωγικές επενδύσεις. (Κριτική αναφορά της ιεράρχηση, διαχείρισης και υλοποίησης των έργων και δράσεων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013)».

Έτσι, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός πως στο έργο της γέφυρας Προμηθέα – Κτηνιατρείου (δωρεά ΑΦΟΙ Κούσιου ) απασχολείται δυστυχώς, μόνον ένας εργαζόμενος από τη Βέροια.

Κατανοούμε απολύτως την αγανάκτηση των μελών του Σωματείου Οικοδόμων όταν η ανεργία στην πόλη της Βέροιας στον οικοδομικό τομέα φτάνει στο 50% .

Ζητάμε η δημοτική αρχή, αντί να επιδίδεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές σε φιέστες παλαιοκομματικού τύπου, όχι απλά να ευαισθητοποιηθεί αλλά να ασχοληθεί έμπρακτα, να διεκδικήσει και να απαιτήσει λύσεις και σε ότι αφόρα τη συγκεκριμένη εταιρεία και σε ότι αφορά γενικότερα στον τομέα της ανεργίας και της στήριξης των εργαζομένων της πόλης και του διευρυμένου Δήμου μας.

Ενεργοί πολίτες για το Δήμο Βέροιας

Ετικέτες

1 σχόλια:

Τη 6 Νοεμβρίου 2010 στις 1:07 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Την ημέρα των εκλογών δεν έχει κάποια εγκαίνια ή κάτι παρόμοιο;
Πόσο γλυκιά είναι η εξουσία! Πόσο ματαιόδοξοι είμαστε εμείς οι άνθρωποι!

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα