Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» 16-11-2010 - Για τις εκλογές και τις νέες δημοτικές αρχές

Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν η Δήμαρχος και το νεοεκλεγέν Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου μας.

 Επισημαίνουμε και υπογραμμίζουμε ότι: 

Το υπάρχον εκλογικό σύστημα κυριολεκτικά στο δεύτερο γύρο  αποθέωσε για άλλη μια φορά το δικομματισμό. Οι περισσότεροι Δήμαρχοι του «Καλλικράτη» ψηφίστηκαν μόνον από το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. Ελπίζουμε ότι θα κατανοήσουν το ουσιαστικό περιεχόμενο του μηνύματος που θέλησαν να στείλουν οι δημότες και με υπευθυνότητα και ενσυναίσθηση της πραγματικότητας θα πράξουν το καλύτερο. Διαφορετικά ο «Καλλικράτης» θα στραφεί εναντίον των Δημοτών. 

 Εμείς οι «Ενεργοί Πολίτες» λέμε πως μόνο μέσα από ένα σαφή, ειλικρινή και ουσιαστικό λόγο των δημοτικών αρχόντων (όχι λόγο που εξαντλείται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις) και κυρίως μέσα από συγκεκριμένες πράξεις μπορούμε να ελπίζουμε πως θα βαδίσουμε μπροστά. Είναι ανάγκη οι δημοτικές αρχές να  εμπνεύσουν  και να συνεγείρουν τους πολίτες με το παράδειγμά  τους και τις επιλογές τους. Να διεκδικήσουν για τους δημότες τη βελτίωση της καθημερινότητας, την παραγωγή πολιτισμού, όπως και την οικονομική και κοινωνικού ευημερία. Να υπερβούν λογικές και επιλογές που οδήγησαν την περιοχή σε καθυστέρηση και τη χώρα στη δίνη της  χρεοκοπίας. Είναι φανερό πως η διέξοδος απαιτεί αλλαγή πορείας.

Καλούμε τους συνδημότες μας να μετατρέψουν το θυμό τους, την αποχή, την άκυρη και λευκή ψήφο σε δύναμη παρέμβασης και δημιουργίας. 

Ιδιαίτερα καλούμε τους νέους να εμπνευστούν- ημέρα που είναι σήμερα- από τα οράματα του Πολυτεχνείου. Να συμμετέχουν σε νέες πρωτοβουλίες, να στηρίξουν τους « Ενεργούς Πολίτες» , ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο με την δράση τους και την παρουσία τους, τη Δημοκρατία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας»

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα