Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» 10-11-2010

                                                               ἀλλὰ μάλα σφοδρῶς ἐλάαν
                                                                        (Μόνον γοργά να κωπηλατείτε)

 Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πετύχαμε οι «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο  Βέροιας»  στις εκλογές.  Ο Συνδυασμός μας έχει εκπρόσωπο πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Χρύσα Σαββαΐδου.
 
Δώσαμε αυτή την περίοδο έναν ωραίο αγώνα με σεβασμό στη λογική και την αισθητική του πολίτη, με σεβασμό στις ανάγκες των ανθρώπων και την ιστορία της περιοχής μας. Θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην ίδια κατεύθυνση.

 Ξεκινήσαμε μια διαδικασία από τα κάτω, που έδωσε την ευκαιρία σε μεγάλο αριθμό συνδημοτών μας να συμμετέχει ενεργά και ισότιμα στη διαμόρφωση του συνδυασμού μας. Πήραμε την πρωτοβουλία που έδωσε τη δυνατότητα  σε μεγαλύτερο ακόμα  αριθμό ανθρώπων να εκφραστεί με ένα διαφορετικό σκεπτικό στις εκλογές.
 Τιμούμε και ευχαριστούμε όσους πολίτες μας ψήφισαν. Δεν είναι ούτε στις αρχές μας ούτε στις προθέσεις μας ούτε και στις δυνατότητές μας να τους υποδείξουμε  τι  θα πράξουν τη δεύτερη Κυριακή μέσα από ένα εκλογικό σύστημα που κυριολεκτικά αποθεώνει το δικομματισμό και είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Μόνο με την απλή αναλογική θα είχαμε από την πρώτη Κυριακή το Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματικά ψηφίσαμε.
Το να αφήνουμε έδρες για να μοιραστούν τη δεύτερη Κυριακή με επαναληπτική ψηφοφορία, απευθυνόμενοι στους ίδιους πολίτες, είναι αντίθετο στην ουσία της δημοκρατίας γιατί ενισχύεται ο πλειοψηφιών συνδυασμός και κυρίως γιατί έτσι μηδενίζεται ο ρυθμιστικός ρόλος των μικρότερων σε ψήφους συνδυασμών.

Εκείνο που εμείς, τα μέλη των «Ενεργών Πολιτών», θέλουμε σήμερα να τονίσουμε,  είναι  η  διαφορετικότητά μας από τους δύο Συνδυασμούς που «ανταγωνίζονται».
Θέλουμε να τονίσουμε ότι υπερασπίζονται και εκπροσωπούν  τη λογική και την πολιτική  που οδήγησε την περιοχή σε καθυστέρηση και τη χώρα στη δίνη της  χρεοκοπίας.

Θέλουμε να τονίσουμε, ανεξάρτητα μάλιστα από το ποιος θα είναι ο νέος Δήμαρχος, πως θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προασπίσουμε τα συμφέροντα των συνδημοτών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, στηλιτεύοντας την ασυδοσία και τον παραγοντισμό, έχοντας προτάσεις ουσίας προς όφελος της πόλης μας, προτάσεις που θα επιτρέψουν την παραγωγή πολιτισμού, οικονομικού και κοινωνικού πλούτου.
Τέλος, δηλώνουμε ότι θα  στηρίξουμε προτάσεις από οπουδήποτε κι αν προέρχονται είτε αφορούν μικρά ζητήματα και την καθημερινότητα του πολίτη είτε τα μεγάλα,  αρκεί να βοηθούν τον τόπο μας να πάει μπροστά και να βγει από το αδιέξοδο, αρκεί να βοηθούν να απαλλαγούμε από την κηδεμονία και να αλλάζουν τη φορά των πραγμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση και στη χώρα.

Καλούμε και άλλους  Πολίτες να ενταχθούν στους «Ενεργούς Πολίτες», καλούμε τους συνδημότες και ιδιαίτερα τους νέους να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη φωνή μας που θα είναι και δική τους φωνή.


 «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας»

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα