Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου 2-12-2010

Κλιμάκιο  του συνδυασμού  «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ» με την επικεφαλής  και δημοτική σύμβουλο ΧΡΥΣΑ ΣΑΒΒΑΪΔΟΥ επισκέφτηκε τους ροδακινοπαραγωγούς στον κόμβο της Κουλούρας την Τέταρτη 1/12/2010 .
Ενημερώθηκε από την «ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ» για τα άμεσα αιτήματα  τα οποία όχι μόνο θεωρούμε δικαία αλλά και αναγκαία:
1ον Για την επιβίωση των δεκάδων χιλιάδων αγροτών και των οικογενειών τους, την επιβίωση του Δήμου μας αλλά και  άμεσα ή έμμεσα ολόκληρης της τοπικής μας κοινωνίας.
2ον Διότι στην σημερινή τραγική οικονομική  κατάσταση της ανεργίας και της εξαθλίωσης, η άμεση καταβολή στους αγρότες,  των οφειλομένων εδώ και πέντε μήνες από την παραγωγή  ροδάκινου το Καλοκαίρι, θα είναι μια ανάσα συνολικά για την τοπική αγορά. Το να μην πληρώνονται οι παραγωγοί με ευθύνη των βιομηχανιών, των τραπεζών και τελικά της πολιτείας συνιστά αθέτηση της συμφωνίας της 25/6/2010 (για 23 λεπτά /κιλό ) την οποία η ίδια η πολιτεία εγγυήθηκε.
3ον Την  ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων- που είναι υπαρκτά λεφτά- τόσο για τον εκσυγχρονισμό των  γεωργικών εκμεταλλεύσεων ( Σχέδια βελτίωσης ) όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος (απονιτρορύπανση).
4ον Για να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο η ίδια κατάσταση -σε χειρότερη μάλιστα μορφή- και οδηγηθούμε  στη μαζική απαξίωση και το ξερίζωμα της πιο δυναμικής καλλιέργειας της περιοχής μας αλλά  και από τις πιο δυναμικές  της Ελλάδας, σε συνάλλαγμα (100% περίπου εξαγωγή) και σε απασχόληση(αγρότες, εργαζόμενοι στα κονσερβοποιία κ.λ.π.).
Εμείς σαν κίνηση των «Ενεργών Πολιτών» πιστεύουμε ότι το βιομηχανικό ροδάκινο είναι προϊόν στρατηγικής σημασίας όχι μόνον για την περιοχή  αλλά για την εθνική μας οικονομία γενικότερα και σαν τέτοιο. όχι μόνον πρέπει να διατηρηθεί η καλλιέργεια του αλλά και να στηριχτεί ακόμη και με εθνικούς πόρους (τόσα δις δόθηκαν στις τράπεζες!).
Αυτό αναφέρουμε και στο πρόγραμμα μας για το δήμο Βέροιας
«Ενίσχυση  (καθοδήγηση ,υποδομές, στήριξη)των δυο στρατηγικών κλάδων ανάπτυξης του Δήμου μας
Α ) του κλάδου με γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα τρόφιμα
Β ) του εναλλακτικού τουρισμού».

Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο  Βέροιας

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα