Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου για την περικοπή της μεταφοράς των μαθητών των αθλητικών σχολείων

Βέροια, 19 Νοέμβρη 2010

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές νέα μέτρα έρχονται από την Τρόικα δια μέσω του μνημονίου. Από τα πρώτα μετεκλογικά θύματα οι μαθητές των αθλητικών σχολείων, στους οποίους η Υπουργός Παιδείας  αρνείται να καλύψει τη μεταφορά από τα σχολεία προς τα γυμναστήρια με διαφαινόμενη πρόθεση – μέσω των δηλώσεων που καλούνται οι γονείς να υπογράψουν - την υποβάθμιση ή ακόμα και την κατάργηση του θεσμού των αθλητικών σχολείων.
Οι αποφάσεις και οι παραλείψεις  της Υπουργού Παιδείας προκαλούν τεράστιο ζήτημα δυσλειτουργίας, αλλά και κοινωνικό διαχωρισμό, αφού πλέον η φοίτηση και η παρακολούθηση των προγραμμάτων θα γίνεται μόνο από τους μαθητές που θα έχουν την οικονομική δυνατότητα. Η κυβέρνηση στέλνει λάθος μηνύματα στους μαθητές και στην κοινωνία, αφού αρνείται να στηρίξει οικονομικά ένα σημαντικό εκπαιδευτικό θεσμό, που η ελληνική πολιτεία οραματίστηκε.
Οι «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε κοντά στους γονείς και στους μαθητές των αθλητικών σχολείων. Μιλήσαμε με τον Πρόεδρο και τα μέλη του δεκαπενταμελούς του Αθλητικού Γυμνασίου καθώς και με άλλους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Εκτός των άλλων μας ανέφεραν πως κάποιοι μαθητές στην πόλη μας ξεκινούν στις έξι το πρωί από την οδό Πιερίων για να φτάσουν με τα πόδια στο σχολείο τους εφόσον δεν υπάρχει αστικό για να τους μεταφέρει. Προπονητές ειδικοτήτων δεν υπάρχουν. Οι προπονήσεις των μαθητών της ρυθμικής δεν γίνονται διότι δεν έχει έρθει προπονήτρια ακόμη. Η ομάδα μπάσκετ προπονείται στον ίδιο χώρο με άλλες ομάδες άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων. Η ομάδα ποδοσφαίρου δεν έχει καμία διέξοδο όσον αφορά το χώρο.
Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο να νιώθουν παραμελημένοι και αδικημένοι, αφού δεν μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούν.
Οι «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» εκφράζουμε τη συμπαράστασή τους στα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των γονέων των αθλητικών σχολείων της πόλης μας και καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους γονείς και στους μαθητές.
Καλούμε, επίσης, τη δημοτική αρχή της Βέροιας να συμπαρασταθεί στους μαθητές και να ζητήσει με τον πιο επίσημο και επιτακτικό τρόπο από την πολιτεία να καλύψει τουλάχιστον τις μεταφορικές ανάγκες των μαθητών των αθλητικών σχολείων της πόλης μας.
Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της Βέροιας

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα