Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Μουσικού σχολείου Βέροιας

Στις 23 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο της Ιπποκράτους  παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά  την συναυλία που έδωσαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας. Οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και μας θύμισαν το πνεύμα των Χριστουγέννων που όλοι λίγο πολύ έχουμε ξεχάσει αυτές τις μέρες. Τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες όπως αυτή του Μουσικού σχολείου το οποίο αντιμετωπίζει πολλά λειτουργικά προβλήματα αλλά παρόλα αυτά δεν έλειπε το μεράκι και το κέφι από τους καθηγητές και τους μαθητές του, είναι άξιες για μίμηση. Κάποια από προβλήματα υποδομών που εξακολουθούν να εκκρεμούν στο Μουσικό σχολείο όπως και το ίδιο έχει επισημάνει είναι:
1. Περίφραξη αυλής
2. Κατασκευή αποχωρητηρίων σύμφωνα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές για τους μαθητές.
3. Τοποθέτηση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων στις πόρτες και τα παράθυρα του κτηρίου.
4. Στέγαστρο για τους μαθητές στην αυλή.
5. Τοποθέτηση δύο τουλάχιστον προκατασκευασμένων αιθουσών χωρισμένων με σχετική μόνωση και σε μικρότερους χώρους(στούντιο), για την διεξαγωγή των μουσικών μαθημάτων.
6. Διαμόρφωση χώρου αθλοπαιδιών.

Και  εννοείται  ότι  όλα  τα  παραπάνω  είναι οι  άμεσες προτεραιότητες για να  συνεχίσει  τη  λειτουργία του,  με  τελικό  στόχο το χτίσιμο ενός καινούργιου  κτηρίου  με  όλες τις  απαιτούμενες  προδιαγραφές ενός μουσικού  σχολείου που  τόσο  μεγάλη  ανάγκη  έχουν  οι  μαθητές  της  Βέροιας αλλά  και  όλης  της  Ημαθίας.

   Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει  να  ευαισθητοποιηθούν  όλοι οι  πολίτες  της Βέροιας  γιατί  η λειτουργία  του   Μουσικού  σχολείου  ήταν αίτημα  των ίδιων  των  πολιτών,  που  υλοποιήθηκε  εξαιτίας  της πίεσης που  ασκήθηκε στους  αρμόδιους  φορείς από  την τοπική  κοινωνία,  με  την  συλλογή  χιλιάδων  υπογραφών  για  τον σκοπό  αυτό.

« Ενεργοί πολίτες για τον Δήμο της Βέροιας»

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα