Τρίτη, 13 Μαΐου 2014

Επίσκεψη του Νίκου Μπέκη στο Σύλλογο Βλάχων Βέροιας


Το Σύλλογο Βλάχων Βέροιας επισκέφθηκε, την Παρασκευή   (9-5-’14),  ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Μπέκης συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού του ΄΄Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο της  Βέροιας - Ανατροπή τώρα!΄΄, ανάμεσα στους οποίους και οι υποψήφιοι στο Σέλι Βέρος Στέριος (Γιούλης) και Πίκου Ιουλιέτα , καθώς και στην Κουμαριά Τζελέπη Ελισάβετ και Τσιάνος Αντώνης. Στην κατάμεστη αίθουσα  επικράτησε ενθουσιασμός, αισιοδοξία ,  αγωνιστικότητα και συγκίνηση,  καθώς ο Νίκος Μπέκης υπήρξε ιδρυτικό μέλος, μέλος του Δ.Σ και πρόεδρος του Συλλόγου, καθώς και εκπρόσωπος   στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων(ΠΟΠΣΒ).   
    Ο Νίκος Μπέκης μεταξύ των άλλων τόνισε ότι :
1.     δε χτίζει πολιτική καριέρα μέσα από την ενασχόλησή του με το Δήμο, αλλά  κινείται από  διάθεση προσφοράς προς την πόλη τόσο ο  ίδιος όσο   και το σύνολο των υποψηφίων του συνδυασμού
2.     οι δημοτικές εκλογές είναι σε άμεση συνάρτηση με το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό. Στις εκλογές αυτές δεν ψηφίζουμε μόνο για το Δήμο αλλά και για τα παιδιά μας, την αξιοπρέπεια μας. Διακυβεύεται  το ίδιο το μέλλον   της χώρας.
3.     η  Δημοτική Αρχή στα πολιτιστικά πρέπει να λειτουργεί αποκεντρωτικά και δεσμεύτηκε από τη μια να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία αυτά που ανήκουν στον πολιτισμό και από την άλλη να συνδράμει όλες τις δράσεις στον ευρύτερο Δήμο στο πλαίσιο του πολιτιστικού εθελοντισμού και της κοινωνίας των πολιτών
4.     η  καταξίωση  του Συλλόγου Βλάχων οφείλεται στο γεγονός ότι δεν εμμένει μόνο στην φολκλορική αναπαράσταση της παράδοσης, αλλά συνδέει τον πολιτισμό με το περιβάλλον, την ειρήνη, το σεβασμό της διαφορετικότητας, με τα προβλήματα του λαού.
5.     δεν έχει δικαίωμα να απέχει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στις δυνάμεις που έφεραν το λαό σε αυτή την τραγική κατάσταση.

   Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος  σχετικά με τα ειδικά προβλήματα των Συλλόγων αλλά και τις γενικότερες τραγικές συνθήκες που βιώνει ο ελληνικός λαός από την ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική από το σύστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής.     

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα