Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Διαλύουν τις Λαϊκές Αγορές με Νόμους που προκαλούν την κοινή λογική!

Με την “καραμέλα” των οικονομικών πλεονασμάτων οι κυβερνητικές επιλογές συνεχίζουν να δημιουργούν κοινωνικά ελλείμματα.
Με νέο Νόμο που προσπαθεί να περάσει η Κυβέρνηση, ξεκάθαρα στοχεύει στη διάλυση της Λαϊκής Αγοράς προκειμένου να συγκεντρώσει όλη την αγοραστική κίνηση στα πολυκαταστήματα και να ευνοήσει τις αλυσίδες τροφίμων, εγχώριες και ξένες.
Οι άνθρωποι του μεροκάματου της Λαϊκής Αγοράς είναι σε απόγνωση. Και πως να μην είναι όταν το μέλλον που τους επιφυλάσσουν είναι η Ανεργία; Πως να μην αγανακτούν, όταν τους ζητούν για να συνεχίσουν να εργάζονται Φορολογική και Ασφαλιστική Ενημερότητα; Μετά από τόσα χρόνια εφαρμογής πολιτικών λιτότητας και εφαρμογής των Μνημονίων απέμεινε κανείς εργαζόμενος που να μην χρωστά στην Εφορία ή το Ασφαλιστικό του Ταμείο; Και αντί στήριξης των εργαζομένων η λύση είναι η απαγόρευση της εργασίας;
Θα αρκούσε για τη βελτίωση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς η εφαρμογή των υφιστάμενων Νόμων με τακτικούς ελέγχους. Αντ' αυτού επιλέχθηκε η τρομοκράτηση των εργαζομένων με απειλή πρωτάκουστων ποινών με φυλακίσεις μέχρι πέντε χρόνια, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων έως 3 έτη και χρηματικά πρόστιμα έως 5000€ και αφαίρεση αδειών.
Ας μη γελιόμαστε. Αυτές οι πολιτικές επιλογές δεν εξυπηρετούν ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους καταναλωτές. Εξυπηρετούν μονάχα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που θέλουν να ελέγξουν πλήρως το σύνολο της Αγοράς, τα οπωροκηπευτικά, τα κρέατα, τα φάρμακα, ακόμη και το Νερό.

ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ; ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα