Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Με το Νίκο Μπέκη για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στο Δήμο Βέροιας



Βέροια, 1/3/2014
Συνδημότες και συνδημότισσες,
Μέσα από μια βαθιά αμεσοδημοκρατική διαδικασία τη Δευτέρα 24/2 η Γενική Συνέλευση της δημοτικής μας παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» εξέλεξε ομόφωνα ως υποψήφιο δήμαρχο του συνδυασμού μας τον συναγωνιστή μας εκπαιδευτικό Νίκο Μπέκη, έναν άνθρωπο αγωνιστή, βγαλμένο μέσα από τα κινήματα και τους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή, έναν αριστερό υποψήφιο δήμαρχο, μια υποψηφιότητα με εγνωσμένο κύρος και εντιμότητα.
 Οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ» στέκονται ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, έκφραση των οποίων είναι ο Καλλικράτης που οδήγησε την αυτοδιοίκηση σε τέλμα και μαρασμό. Δηλώνουμε ότι σκοπός μας δεν είναι η διαχείριση των αδιεξόδων που μας έχουν οδηγήσει οι παλαιοκομματικές λογικές και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, αλλά η προσπάθεια υλοποίησης ενός κοινού οράματος για ένα δήμο που θα βρίσκεται στο πλευρό των χειμαζόμενων δημοτών, που θα υψώνει ασπίδα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς σε όσους πλήττονται από τις βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές. Το όραμα μιας Βέροιας συμμετοχικής, δημοκρατικής, αλληλέγγυας και ανοικτής στις ανάγκες όλων των δημοτών και πρωτίστως της νέας γενιάς μας εμπνέει και μας καθοδηγεί.
Θέλουμε το Δήμο της Βέροιας ζωντανό, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, οργανωτή και εμψυχωτή της Βέροιας που αντιστέκεται, της Βέροιας που αγωνίζεται και ελπίζει, της Βέροιας που δημιουργεί και αναπτύσσεται.
Πιστεύουμε στη δύναμη των πολλών, στη δύναμη που έχουμε όλοι μας να βρίσκουμε απαντήσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα μέσα από δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες, χωρίς δογματισμούς ή προαποφασισμένες «λύσεις».
Αγωνιζόμαστε για ελεύθερη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη) για τα οποία έχουν παλέψει όλες οι προηγούμενες γενιές και τα οποία πρέπει να παραδώσουμε ως τέτοια στα παιδιά μας.
Διεκδικούμε χρηστή διαχείριση των πόρων του Δήμου αλλά και ανακατανομή του πλούτου σε όφελος των πολλών. Προστασία των αδυνάτων. Κανένας άνθρωπος στο δρόμο, κανένας άνθρωπος χωρίς νερό, ρεύμα, φαγητό και περίθαλψη.
Έχουμε πλήρη συνείδηση πως με τη συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, η Αυτοδιοίκηση θα είναι όχι απλά καχεκτική αλλά κλινικά νεκρή, για αυτό και πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα κριτήρια για την επιλογή και συμμετοχή στο Αυτοδιοικητικό μας σχήμα δεν μπορούν να είναι μόνο αυτοδιοικητικά, αλλά και πολιτικά, αφού η Αυτοδιοίκηση πρέπει να παλέψει στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού για την ανατροπή της πολιτικής λιτότητας που καταδικάζει τον Δήμο και τους πολίτες σε αδράνεια, μαρασμό, ανεργία, φτώχια και εξαθλίωση.

Το Γραφείο Τύπου

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα