Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δελτίο Τύπου


                      Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας   

                   Ανατροπή τώρα στο Δήμο Βέροιας

                                           "Ποιός έχει τη γνώμη που ωφελεί την πόλη 
                                                                                        και θέλει σ’ όλους να τη φανερώσει;"          

                                                                                Ευριπίδης                                              

Την Δευτέρα 13 Γενάρη, στη μεγάλη αίθουσα της «Εληάς», συγκεντρώθηκαν οι ομάδες εργασίας της δημοτικής μας κίνησης. Διαβάστηκε και υπογράφτηκε από τους παρευρισκόμενους το κείμενο-διακήρυξη  το οποίο προέκυψε από ευρεία ανάλυση, συζήτηση και διαβούλευση και το οποίο πλέον διακινείται και υπογράφεται από πολίτες του Δήμου μας.
Κατόπιν το σώμα χωρίστηκε στις 8 ομάδες εργασίας οι οποίες έχουν συγκροτηθεί για τη διαμόρφωση του προγράμματος. Στις ομάδες συζητήθηκαν προβλήματα του Δήμου μας όπως και οι επόμενες κινήσεις ώστε να μην μείνει φορέας στην περιοχή μας με τον οποίο δεν θα υπάρξει επικοινωνία και διάλογος.  Η μεγάλη  προσέλευση στη συνάντηση και η διάχυτη διάθεση στην νέα προσπάθεια αρχίζει και παίρνει κινηματικό πλέον χαρακτήρα. Η προθυμία για συμμετοχή, για δουλειά, για προσφορά δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον. Η δυναμική που αποχτά η κίνηση είναι μοναδική. Ο βασικός λόγος, ότι αποτελεί μια άλλου τύπου κίνηση η οποία ξεκινάει από τους ίδιους τους πολίτες με εντελώς διαφορετικά  χαρακτηριστικά από εκείνα των συνδυασμών που ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΑΝ ΓΙΑ  ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ  ΠΕΡΙΟΔΟ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την απαξίωσαν σε μεγάλο βαθμό.
 Φαίνεται ότι γίνεται πίστη:
πως οι πολίτες, μπορούν να ενεργοποιηθούν και να αντιστρέψουν τη μίζερη πραγματικότητα, την ομολογημένη αποτυχία στο Δήμο μας και στην Τ.Α. γενικότερα, τη διαπιστωμένη παρακμή και την διολίσθηση στο τέλμα.
πως είναι δυνατή η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής.
Η πρωτοβουλία μας στο Δήμο Βέροιας συνεχίζει να παραμένει ανοιχτή:
Σε όλους εκείνους τους πολίτες και τις συλλογικότητες που ενδιαφέρονται για τα κοινά οράματα, που  ευαισθητοποιούνται για την αντιμετώπιση   προβλημάτων που αφορούν στην  οικονομική ανασυγκρότηση της περιοχής, της προστασίας της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του περιβάλλοντος, σε όλους αυτούς που  τους θίγουν ή τους καταστρέφουν τα μνημόνια και τα κυβερνητικά μέτρα που τα συνοδεύουν.
Είναι σε μεγάλο βαθμό στο χέρι μας, μέσα από τη συμμετοχή μας και τις παρεμβάσεις μας,  να καταστήσουμε εφικτή μια ΑΛΛΗ  ΠΟΡΕΙΑ στα δημοτικά μας πράγματα. Όλα δείχνουν ότι: Μπορούμε… Τώρα!        

                                                                         

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα