Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΠΙΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ».


Παρέμβαση της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας» για το έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ  ΣΧΕΔΙΟ  ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΟΥ  ΤΟΠΙΟΥ  ΣΤΗ  ΒΕΡΟΙΑ».


Να μην περιοριστεί το πλάτος της οδού Ανοίξεως στο Πάρκο της Εληάς.
Διορθώστε το λάθος τώρα !

     Το υπόψη σχέδιο αναβάθμισης του αστικού τοπίου της Βέροιας, είναι γνωστό ότι εκπονήθηκε κάτω από εξαιρετική πίεση χρόνου, προκειμένου να καλυφθεί ο αδικαιολόγητα χαμένος χρόνος, ώστε να ενταχθεί το προτεινόμενο έργο σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.
       Συνεπώς η μελέτη εκπονήθηκε δίχως την απαραίτητη χρονική άνεση - που επιβάλλεται - όταν σχεδιάζονται τόσο σημαντικές αλλαγές που αφορούν στην καθημερινή δραστηριότητα των πολιτών, είτε στον εμπορικό τομέα, είτε στην κίνησή τους μέσα στην πόλη. 
      Τα λάθη μπορούν να δικαιολογηθούν σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, όμως στην περίπτωση του συγκεκριμένου έργου, πέραν των όσων διέλαθαν της προσοχής, λόγω περιορισμένου χρόνου εκπόνησης της μελέτης, ανεπαρκούς ενημέρωσης και σχετικής διαβούλευσης, υπάρχουν εσφαλμένες παρεμβάσεις, όπως η μείωση του πλάτους των δρόμων και των θέσεων στάθμευσης, δημιουργώντας αδικαιολόγητα πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και στις διενεργούμενες δραστηριότητες των πολιτών στο κέντρο της πόλης. Τέλος πρέπει να τονισθεί, ότι το έργο εκτελείται χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική κυκλοφοριακή μελέτη, που να υποστηρίζει τις παρεμβάσεις !    
           Όμως η παρέμβασή μας δεν αφορά στο έργο συνολικά, αυτό θα γίνει στο μέλλον με νηφαλιότητα και προσοχή. 
      Σήμερα παρεμβαίνουμε, και το πράττουμε έγκαιρα, ώστε να αποτραπεί ένα οφθαλμοφανές λάθος, που αφορά στον περιορισμό του εύρους της οδού Ανοίξεως κατά ένα  έως  ενάμιση μέτρο περίπου, στο καμπύλο τμήμα αυτής , κατά μήκος του μετώπου του πάρκου της «Εληάς». Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, και δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις, η παρέμβαση αυτή θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην κίνηση των οχημάτων και ιδιαίτερα των μεγάλων, χωρίς ουσιαστικά να προσφέρει απολύτως τίποτε στην αισθητική αναβάθμιση, ή στη λειτουργικότητα του πάρκου της «Εληάς»! 
    Ζητούμε την άμεση τροποποίηση της μελέτης στο συγκεκριμένο τμήμα του έργου, ώστε  να διευκολυνθεί η κίνηση των οχημάτων , να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών, αλλά και περιττές δαπάνες στο μέλλον, τύπου ράβε – ξήλωνε! 


 Ενεργοί πολίτες για το Δήμο της Βέροιας - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ!

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα