Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Καταπολέμηση κουνουπιών

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Βέροιας στiς 31/3 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για μέτρα προστασίας από τα κουνούπια και τον ιό του Νείλου ,με καλεσμένους βασικά τους πρόεδρους των κοινοτήτων και διαμερισμάτων, παρατηρήσαμε τα παρακάτω:

Πρώτο:  την παντελή απουσία πρόεδρων, ούτε ένας και οι περισσότεροι είναι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές στα ψηφοδέλτια του κ. Βοργιαζιδη και Καραπαναγιωτιδη.

Δεύτερο: την απουσία εκπροσώπων των (έξι) 6 συνδυασμών για το Δήμο Βέροιας. Μοναδική εξαίρεση οι Ενεργοί Πολίτες- Ανατροπή Τώρα με την ουσιαστική συμμέτοχη του κ. Χαμπίδη.

Τρίτο:  καταγγέλθηκε  από  τον κ. Παρασκευαΐδη, εκπρόσωπο της τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων νομού Θεσσαλονίκης,  η τακτική της Περιφέρειας κάθε χρόνο να αρχίζει τη διαδικασία καταπολέμησης  όχι από τα μέσα – τέλη Μαρτίου, όπως απαιτεί ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών, αλλά το Μάιο και μετά λόγω μη έγκαιρης προκήρυξης του έργου γίνεται Ιανουάριο αντί Νοέμβρη.

Τέταρτο:  η φωτογραφική προκήρυξη του έργου, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να είναι διαχρονικά ο ίδιος.

Πέμπτο:  η έλλειψη μηχανισμού ελέγχου για τη σωστή εκτέλεση του έργου,  ύψους 2,7 εκατομμύρια ευρώ .

Για τα τρίτο, τέταρτο και πέμπτο  ζητήθηκε να απαντηθούν από τον κ. Καραπαναγιωτίδη , που ζητά την ψήφο των Βεροιωτών  για τη θέση του Δημάρχου.    Περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση  για τη χρηστή και αποτελεσματική λειτουργία του από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη στο παραπάνω θέμα. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα