Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου της παράταξης Νίκου Μπέκη





Ο Νίκος Μπέκης γεννήθηκε στη Βέροια το 1952. Είναι καθηγητής φιλόλογος και υπηρετεί στο 1ο Λύκειο Βέροιας, παντρεμένος με την Καλογερή Μαρία καθηγήτρια Φυσικής στο 3ο Λύκειο Βέροιας.
΄Εχει ένα γιο που σπουδάζει στο Φυσικό Ηρακλείου Κρήτης.
Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων, όπου συμμετείχε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, αλλά και στο μαχητικό φοιτητικό κίνημα μετά το 1974, όπου αγωνίστηκε για δημοκρατία, ελευθερίες και κοινωνική δικαιοσύνη. Για τη δράση του αυτή υπέστη δίκες και διώξεις. Υπήρξε μέλος του ιστορικού Φοιτητικού Συλλόγου Βέροιας γνωστού για τους δημοκρατικούς και κοινωνικούς του αγώνες. Το 1975, ως μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, παραπέμφθηκε σε δίκη μαζί με άλλους Βεροιώτες συναγωνιστές του, για «παράνομο έρανο» στήριξης του τότε μεγάλου αγώνα των μεταλλωρύχων στο Μαντούδι Εύβοιας.
Στη Βέροια υπήρξε ιδρυτικό μέλος και συμμετείχε στη Συντακτική ομάδα της 15μερης εφημερίδας πολιτικού και κοινωνικού προβληματισμού και παρέμβασης «Διάλογος», η οποία και διώχθηκε, όταν στηλίτευσε τη λογοκρισία (και απαγόρευση προβολής ταινίας στη πόλη) των εισαγγελικών αρχών, με την κατηγορία της «περιύβρισης αρχής».
Ως καθηγητής στη Βέροια ήταν και είναι μάχιμος εκπαιδευτικός της τάξης, διδάσκοντας με πάθος και ζήλο πολλές γενιές μαθητών, με ανταπόδοση την εκτίμηση και την αγάπη τους. Από το 1985 συμμετέχει ενεργά στο αγωνιστικό μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα για δωρεάν δημόσια παιδεία για όλα τα παιδιά χωρίς φραγμούς και διακρίσεις, για εκπαιδευτικούς που θα ζουν με αξιοπρέπεια από το μισθό τους και αγωνίζεται για ακομμάτιστο, μη κυβερνητικό μαχητικό συνδικαλισμό. Πολλά χρόνια τώρα εκλέγεται μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ημαθίας με τον «Ανεξάρτητο Συνδυασμό-Εκπαιδευτική Παρέμβαση» και υπήρξε Πρόεδρος (3 φορές), Γραμματέας, Αντιπρόεδρος. Σήμερα είναι αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ.
Ήταν και είναι μέλος του Συλλόγου των Βλάχων Βέροιας, συμμετέχοντας ενεργά στις πλούσιες δραστηριότητές του, ως απλό μέλος, ως μέλος της διοίκησης και ως Πρόεδρος (2 φορές), για τη διάσωση της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων, πιστεύοντας ότι η ιστορική μνήμη και οι ρίζες μας είναι η πηγή της δύναμής μας για το σήμερα και το αύριο.
Ο Νίκος Μπέκης ως δημότης Βέροιας, ως πολίτης, ως εκπαιδευτικός, ήταν και είναι παρών σε όλους τους μικρούς και μεγάλους κοινωνικούς, οικονομικούς, πολιτικούς αγώνες των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, συμμετέχοντας στην οργάνωση συγκεντρώσεων, συλλαλητηρίων, πορειών, απεργιών και άλλων δράσεων στη Βέροια και αλλού. Συμμετείχε ενεργά στα κατά καιρούς αντιπυρηνικά και αντιπολεμικά (Παλαιστίνη, Ιράκ, Σερβία) κινήματα. Στα πλαίσια αυτά ήταν μέλος της αποστολής της ΟΛΜΕ που, εν καιρώ πολέμου και ενώ βομβαρδιζόταν η Σερβία από Αμερικανούς και ΝΑΤΟ, επισκέφθηκε με λεωφορείο το Βελιγράδι ως έμπρακτη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο Σερβικό λαό κι ενάντια στην ιμπεριαλιστική επίθεση που δεχόταν τότε.
΄Εχει γράψει πολλά άρθρα και κείμενα δημοσιευμένα σε εφημερίδες και στο διαδίκτυο εκφράζοντας τις απόψεις και τις προτάσεις του για θέματα παιδείας, δημοκρατίας, ελευθερίας, δικαιωμάτων οικονομικών, εργασιακών και καταγγέλλοντας, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ενάντια στους λαούς και το λαό μας, καθώς και τις ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές.
Κατά καιρούς έχει συμμετάσχει, ως εκλεγμένος, σε Συνέδρια παμφοιτητικά (ΕΦΕΕ), εκπαιδευτικά (ΟΛΜΕ), σε συνέδρια της Ομοσπονδίας των Βλάχων.
Ο Νίκος Μπέκης δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και μέσα από τη ζωή και τη δράση του παλεύει με ανιδιοτέλεια να κάνει πράξη τα οράματα της Αριστεράς για ένα δίκαιο κόσμο, ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης των πολλών από τους λίγους, για μια κοινωνία ελεύθερη, δημοκρατική, αλληλέγγυα.
Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου η χώρα και οι πολίτες της δέχονται, με πρόσχημα το χρέος, μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, που σκορπά τη φτώχεια, την πείνα και την καταστροφή, από τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα που εκτελούν πιστά τις εντολές του διεθνούς αρπακτικού μεγάλου κεφαλαίου και που έχει άμεση αντανάκλαση στο Δήμο Βέροιας, ο Νίκος Μπέκης με τους Ενεργούς Πολίτες Βέροιας συστρατεύτηκε στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, για την ανάσχεση αυτής της επίθεσης. Προπάντων όταν διεκδικούν το Δήμο Βέροιας υποψήφιοι που από θέσεις εξουσίας και ευθύνης, ως μέλη ή προσκείμενοι στα παραπάνω κόμματα, υπηρέτησαν αυτή την πολιτική, είτε άπραγοι και αδρανείς την άφησαν ανεμπόδιστα να εφαρμόζεται.
Ως υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Βέροιας με τους Ενεργούς Πολίτες Βέροιας-Ανατροπή τώρα, καλούν όλους τους δημότες σε κοινό αγώνα να φυλάξουν Θερμοπύλες, να μην περάσουν οι βάρβαροι, να προστατεύσουν όλοι μαζί την επιβίωση και το μέλλον των οικογενειών τους και της κοινωνίας μας, την κινητή και ακίνητη περιουσία του Δήμου που είναι έτοιμοι να αρπάξουν οι ιδιώτες, αλλά και να δημιουργήσουν ένα Δήμο που θα ανήκει, θα υπηρετεί, θα νοιάζεται και θα διοικείται από τους δημότες του.



Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα