Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η θλιβερή, απαράδεκτη εικόνα της πόλης στις παρελάσεις, με τα κάγκελα ένθεν και ένθεν της εξέδρας των επισήμων και στο απέναντι απ’ αυτήν πεζοδρόμιο, συζητήθηκε εκτενέστατα στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.
Την αρχή έκανε ο Δήμαρχος στην προ ημερήσιας διάταξης τοποθέτησή του θέλοντας, όπως δήλωσε, να απαντήσει σε πρόσφατο άρθρο-παρέμβαση του Νίκου Μπέκη για τα κάγκελα γύρω απ’ την εξέδρα στις παρελάσεις, διευκρινίζοντας ότι τα κάγκελα δεν τοποθετήθηκαν απ’ τη Δημοτική Αρχή, αλλά απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση.
Στην τοποθέτησή του τόνισε χαρακτηριστικά: «Φίλε Νίκο, δεν συμφωνούμε με τα κάγκελα, δε φοβόμαστε κανέναν, όλοι γνωριζόμαστε στην πόλη!» για να προκαλέσει την εξής απάντηση απ’ τον επικεφαλής των Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Βέροιας: «Άκουσα με ικανοποίηση τόσο την αποποίηση της ευθύνης του κ. Βοργιαζίδη για την τοποθέτηση των κιγκλιδωμάτων, όσο και την διαφωνία του για την ύπαρξή τους. Εγώ όμως, φίλε Κώστα, θα «πατήσω» σ’ αυτή τη διαφωνία, όπως και στην ανάλογη του κ. Μπουτάρη και του κ. Τζιτζικώστα στη Θεσσαλονίκη, και θα ζητήσω να βγει ένα ψήφισμα απ’ το Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο, εκτός απ’ τη διαφωνία μας, να δηλώνεται ρητά η απόφασή μας να μην ανέβουμε στην εξέδρα, όσο θα υπάρχουν τα κάγκελα!».

Εν τω μεταξύ, ψήφισμα διαφωνίας με την ύπαρξη των κιγκλιδωμάτων είχε προτείνει και ο κ. Παπαγιάννης στην τοποθέτησή του, που είχε προηγηθεί. Όταν όμως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιχείρησε να βάλει σε ψηφοφορία το ψήφισμα συνδυάζοντας, όπως ήταν λογικό, τις δύο προτάσεις, ο κ. Παπαγιάννης διαφώνησε έντονα δηλώνοντας ότι «δεν έχουν σχέση οι δύο προτάσεις». Ο Ν. Μπέκης, μπροστά στον κίνδυνο να διασπαστούν οι προτάσεις και να μη βγει τίποτα τελικά, έκανε μια συμβιβαστική πρόταση λέγοντας πως συμφωνεί με τον κ. Παπαγιάννη και η δική του προσθήκη για αποχώρηση απ’ την εξέδρα να μείνει για την επόμενη παρέλαση.
Στο σημείο αυτό ο κ. Παπαγιάννης διαφοροποίησε την πρότασή του ζητώντας να ψηφιστεί απλώς εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο ώστε να εκφράσει στον Διευθυντή της Αστυνομίας τη διαφωνία του Συμβουλίου για τα κάγκελα, γεγονός που προκάλεσε την «έκρηξη» του κ. Μπέκη, ο οποίος μίλησε για θεαματικό και απαράδεκτο «μάζεμα» της πρότασης του κ. Παπαγιάννη.
Φάνηκε, με λίγα λόγια, πως η αγωνία του κ. Παπαγιάννη δεν ήταν να υπάρξει μια απόφαση που θα εκφράζει, τουλάχιστον, τη δημόσια, κατηγορηματική διαφωνία του Δημοτικού Συμβουλίου με τα «κάγκελα», αλλά να διαφοροποιηθεί απ’ τον κ. Μπέκη!
Τελικά παρενέβη ο κ. Βοργιαζίδης διατυπώνοντας και απ’ τη δική του πλευρά την πρόταση ψηφίσματος ως προς το πρώτο σκέλος της, η οποία και υπερψηφίστηκε τελικά, ενώ ο κ. Παπαγιάννης αποχώρησε διαμαρτυρόμενος γιατί δεν αποδόθηκε σ’ αυτόν η πατρότητα της πρότασης (λες και αυτό ήταν το μέγιστο πρόβλημα…)!
Τελικά η όλη συζήτηση έληξε με μια απόφαση, κατά πλειοψηφία, που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Τετάρτη, με την οποία το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην τοποθέτηση από την Αστυνομία κιγκλιδωμάτων ένθεν και ένθεν της εξέδρας και στο απέναντι πεζοδρόμιο και μένει για υλοποίηση το δεύτερο σκέλος της πρότασης των Ενεργών Πολιτών για το Δήμο Βέροιας, «να μην ανέβει στην εξέδρα των επισήμων η Δημοτική Αρχή και οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο παραμένουν τα κάγκελα» η οποία θα ξαναμπεί σε επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πριν τις 25 Μαρτίου.

(Η φωτό του κειμένου είναι από το verianet.gr)

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα